Zijn Food2Smile-producten geschikt voor kinderen/volwassenen met allergieën?

Daar is geen eensluidend antwoord op te geven omdat elk product een andere samenstelling heeft. We hebben daarom bij elke foto de volledige lijst gegeven van wat er inzit zodat je precies weet wat je koopt. ‘Check before you pack’: kijk steeds (als je iets niet eerder hebt gekocht) of er ingrediënten inzitten waar je allergisch voor bent.

Wat betekent bij Food2Smile 'TRANSparent'?

We willen dat elke ouder de TRANSparantie krijgt die nodig is om bewust te kunnen kiezen. We laten niets weg, we verbloemen niets en zijn absoluut open. Dat kunnen we ook, want we zijn trots op alle producten die we bij elkaar hebben weten te brengen. Met name trots omdat we er steeds alles van willen weten conform de Food2Smile-norm.

Bevatten Food2Smile-producten gluten?

Het grootste gedeelte van onze producten is glutenvrij. Maar ook hier geldt weer: ‘Check before you pack’ dus kijk bij de Ingrediënten bij elk product.

Hoe zit het met het aantal calorieën in Food2Smile-producten?

We kiezen voor 1 persoonporties en geen chips in mega familiezakken. In de Food2Smile-visie zou een tussendoortje niet meer dan 100 Kcal moeten bevatten. De snoepjes die we leveren bevatten tussen de 0,1-7 Kcal per stuk. Onze chips blijven onder de 100 Kcal per zakje en onze Crunchies (Appelbolletjes) hebben slechts 78 Kcal per zakje. Dat maakt snacken een stuk verantwoorder. Zeker als je weet dat bijvoorbeeld een ‘normaal’ zakje chips al snel 40% MEER calorieën bevatten!

En hoe zit het met de vetten in Food2Smile-producten?

Daar letten we ook scherp op. Bij snoep is dat niet moeilijk maar bij chips wel. Onze chips zijn gepopped en niet gefrituurd en dat verminder het percentage verzadigd vet tot wel 75%. Kijk even mee met de verschillen: een zakje van ons bevat 8,2 gram vet en zo’n zelfde zakje van Croky maar liefst 33,1 gram. Een enorm verschil dus!
Van transvetten zijn we al helemaal wars. Verschillende koekjes zijn door ons niet geselecteerd omdat ze door dat gebrek aan die vetten niet lekker genoeg waren. In onze Cookies vind je dus geen transvetten.

Zit er in jullie producten ook gelatine?

In onze gummiebeertjes en colaflesjes zat dat eerst wel maar dat hebben we nu vervangen door pectine (fruitsuiker). Ook die producten zijn nu dus geschikt voor halal, kosher en vegan.
Het enige product dat op dit moment (varkens) gelatine bevat zijn onze marshmallows. Er wordt aan gewerkt om dit ook hier te vervangen en als dit zover is dan vermelden we dat hier onmiddellijk.

Zijn Food2Smile-producten biologisch?

Nee, onze producten zijn niet biologisch. Een voorbeeld: biologische rietsuiker is nog altijd suiker en wij staan voor géén toegevoegde suikers, biologisch of niet.

Zijn Food2Smile-producten geschikt voor vegetariërs of veganisten?

Meestal wel. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn we al zover dat er alleen in onze marshmallows nog gelatine voorkomt, de rest van het assortiment is volledig gelatinevrij.
Ook hier: kijk bij het gewenste product en je vindt die informatie duidelijk vermeld.

Kan ik Food2Smile een vraag, opmerking of idee sturen?

Graag! We zijn steeds bezig om ons aanbod van producten te verbeteren. We hebben graag opbouwend commentaar of creatieve ideeën waar we anderen weer van kunnen laten meeprofiteren. Dus kom maar op! Dat kan via miriam@food2smile.nl.