We hebben een droom, een heel mooie droom! Nederland gezonder maken. Met onze ontwikkelde producten hopen wij hier aan bij te dragen. Maar dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen, samen met jou.

We have a dream

Suiker, zout, vet en E-nummers komen in grote, ongezonde hoeveelheden voor in het alledaagse geproduceerde eten. Al jaren wordt geprobeerd door middel van voorlichting bewustwording te creëren bij consumenten. Dit met als doel om bij risicogroepen overgewicht te voorkomen of te verminderen. Maar het gezonde verstand legt het echter af tegen alle verleidingen in het schap. Vooral kinderen staan op allerlei manieren bloot aan reclame voor snoep, chips en koek. Met name door aansprekende reclames tussen kinderprogramma’s op tv en internet, maar ook door al het lekkers in het schap in de vorm van een favoriet filmkarakter of aanlokkelijke verpakking. En we kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je dit dan niet kunt weerstaan.

Met name bij snacken en snoepen is er veel gezondheidswinst te behalen. Te beginnen bij kinderen. Door een beter en gezonder alternatief te bieden wordt overgewicht voorkomen en daar profiteren ze hun hele leven van! Wij bieden dat alternatief met Food2Smile producten en vullen dat aan met begrijpelijke en goede voorlichting over alle valkuilen die je kunt tegenkomen.

Smile Keurmerk

Bij de start van Food2Smile zijn we een internationale zoektocht gestart naar gezondere tussendoortjes en hebben er toen een aantal gevonden. Deels hebben we onze producten helemaal zelf ontwikkeld, omdat er geen gezond alternatief was. Dat zijn de Food2Smile producten geworden.

Maar we vonden nog meer goede producten die ons ‘Smile Keurmerk’ verdienden, hierdoor konden wij meteen al gezonde drankjes, bakproducten, sauzen en broodbeleg aanbieden. Op dit moment verkopen we enkel nog zelf ontwikkelde Food2Smile producten.

We zijn constant bezig om alle ontwikkelingen te volgen in de markt op het gebied van gezondheid en voeding en proberen hier zo snel mogelijk op in te spelen. Daarom komen we geregeld met nieuwe producten op de markt.

Gezondheid & Geluk

Als je honderd-jarigen vraagt wat ze nu echt belangrijk vonden in hun leven dan krijg je steevast als antwoord “Gezondheid en Geluk”. Die staan dan ook wat ons betreft voorop.

Bij Food2Smile zijn wij allemaal gepassioneerd om kinderen, maar ook ouderen, te helpen gezond op te groeien en vitaal oud te worden.

Om kansen te creëren draait het bij vitaliteit om de 4 P’s: “Passie, Plezier, Partners en Positieve kracht”. Passie voor en in plezier in wat je doet, zoeken naar partners die je verder brengen om met positieve kracht je doel te realiseren.

 

Het kan anders: SAMEN

Wij van Food2Smile zijn ervan overtuigd dat het TIJD is om met een nieuw en gewaagd initiatief te starten. Food2Smile gaat goede voorlichting en informatievoorziening combineren met het daadwerkelijk aanbieden van verantwoord snoep en snacks. Want laten we eerlijk zijn, snoepen en snacken hoort bij het leven. Maar áls we het doen, dan graag met de heldere, eerlijke en duidelijke informatie zodat iedereen een bewuste keuze kan maken voor zichzelf.

Het échte geheim zit echter in het woord ‘SAMEN’. Want alleen als we het samen doen kan ons initiatief slagen!

 

Ik wens jou en je gezin veel lekkere en verantwoorde momenten samen want met het goede voorbeeld, een vitale leefstijl en vooral veel knuffels worden kinderen het gezondste groot.

Miriam

Food2Smile heeft zo haar eigen dromen maar oprichtster Miriam werkt ook al jarenlang met passie voor haar zelf opgerichte Stichting Twiga waarbij ze dromen van kinderen laat uitkomen. Samen met jou als Food2Smile-liefhebber willen we dit jaar een of meerdere dromen van verwezenlijken. Twiga is swahili voor giraffe. Volgens ons is een Twiga een kind dat boven het maaiveld uitsteekt.

Twiga wil kids in Kenia een kans geven zich maximaal te ontplooien op een privé lagere school, daarna op een National middelbare school en uiteindelijk op een universiteit. Zo hoopt Twiga bij te dragen aan de ontwikkeling van Kenia door de eigen bevolking op te leiden. Inmiddels hebben al een paar jongeren hun studie met succes afgerond.

Steun dit project door bij je bestelling een kleine donatie te doen en jouw €1 wordt dan zomaar 2, want wij verdubbelen (tot een bedrag van €1000) alles wat we voor deze stichting binnen krijgen.

Vul bij het afrekenen jouw eigen donatie in, alle beetjes helpen!

Food2Smile gaat uit van ‘Purpose’ in plaats van ‘Purse’, sociaal ondernemerschap dus. We streven naar een maatschappelijke impact van wat we doen: een gezonder Nederland door minder gebruik van suiker, schadelijke E-nummers en andere toegevoegde rotzooi. Een betere gezondheid begint wat ons betreft bij kinderen, maar vergeet ook mama, papa, oma of opa niet!

Food2Smile is geïnitieerd door Miriam Bouwens en Gerard van Vliet.

Miriam heeft met Afvallen Junior & Lifestyle Junior een unieke methodiek ontwikkeld om kinderen en ouders te begeleiden bij het blijvend verliezen of, nog liever, voorkomen van overgewicht. Lifestyle Junior is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van gediplomeerde consulenten. Miriam schreef ‘Dat was lekker Mam’, ‘Laat mij maar Pap’, en ‘De Spinazie Academie’, waarmee ouders en kinderen samen aan de slag kunnen. Haar ‘Huiskamer Bootcamp Junior’ spel kreeg het Wijzer Compliment van de Kindervoedingswijzer.

Eten waar je positieve energie van krijgt en een glimlach ontlokt.
Het hele Food2Smile-team deelt deze missie.
Niet Profit, maar Purpose staat bij ons voorop.
Niet geld, maar passie, plezier, partners en positieve kracht dus.
We willen ons doel realiseren door zoveel mogelijk jongeren zonder baan in te zetten, als het even kan met een achterstand op de arbeidsmarkt. Talent is bepalend, vlekjes niet.
Bovendien willen we een deel van de opbrengsten inzetten voor voorlichting en research omdat het altijd nóg beter kan.

Smilers gezocht!

We zoeken bijzondere mensen
Mensen die weten dat 1+1 ook 11 kan zijn en het met ons eens zijn dat 1+1=3 ook waar is. Want ‘anders’ denken en doen maakt dat je samen succesvoller bent dan alleen.
Jouw talent moet passen bij de mogelijkheden van Food2Smile, net als de uitdagingen die we je kunnen bieden. Je moet je passie kwijt kunnen binnen Food2Smile en er persoonlijk door groeien. Je krijgt bij ons dus veel vrijheid om eigen initiatief te tonen.

Onze missie is key
Het slagen van onze missie, kinderen en ouderen bewuster laten omgaan met eten en ze gezondere keuzen laten maken daarbij, staat voor Food2Smile centraal. Dat moet ook JOUW missie zijn.
Dat we daarbij een sociale opdracht hebben, moet je je ook goed bij voelen. Dat betekent dat ‘winst’ voor ons niet alleen in geld wordt uitgedrukt, maar vooral ook in plezier en sociaal resultaat. Voorlichting, research naar nieuwe mogelijkheden, meer mensen die ons steunen en leuke projecten om dat te bereiken zijn voorbeelden van die ‘andere’ resultaten.

Wil je bij ons passen moet je dus iets met onze activiteiten ‘hebben’, moet het ook jouw passie zijn om onze missie te realiseren.
Verwacht geen topbeloning, wel vrijheid, groei en lol in overvloed. En als het goed gaat profiteer je mee van dat succes.

Op dit moment hebben wij geen vacatures, maar heb je interesse blijf dan onze website in de gaten houden!
Een open sollicitatie sturen mag altijd!
Wil je meer weten stuur dan een mail naar miriam@food2smile.nl.

Waarom zou ik een Food2Smile-product kopen?

Omdat je dan zeker weet dat je een product koopt dat in die categorie een verantwoorde keus is.

Een voorbeeld. Koop je bij ons chips dan zijn dat chips die niet gefrituurd maar gepoft zijn en dus veel minder vet bevatten dan de vette traditionele hap.

Een ander voorbeeld. Koop je bij ons zuurtjes dan zijn die zuurtjes niet gekleurd met synthetische maar met natuurlijke kleurstoffen en niet gezoet met bergen suiker maar met Isomalt, een zoetstof verkregen uit suikerbiet, dat de bloedsuikerspiegel niet zo laat stijgen en bovendien het tandglazuur niet aantast.

Zijn Food2Smile-producten geschikt voor kinderen/volwassenen met allergieën?

Daar is geen eensluidend antwoord op te geven omdat elk product een andere samenstelling heeft. We hebben daarom bij elke foto de volledige lijst gegeven van wat er inzit zodat je precies weet wat je koopt. ‘Check before you pack’: kijk steeds (als je iets niet eerder hebt gekocht) of er ingrediënten inzitten waar je allergisch voor bent.

Wat betekent bij Food2Smile 'TRANSparent'?

We willen dat elke ouder (parent) de TRANSparantie krijgt die nodig is om bewust te kunnen kiezen.

We laten niets weg, we verbloemen niets en zijn absoluut open. Dat kunnen we ook, want we zijn trots op alle producten die we bij elkaar hebben weten te brengen. Met name trots omdat we er steeds alles van willen weten conform de Food2Smile-norm.

Bevatten Food2Smile-producten gluten?

Het grootste gedeelte van onze producten is glutenvrij. Maar ook hier geldt weer: ‘Check before you pack’ want we zijn volledig transparant over wat er wel of niet in de producten zit, dus kijk bij de Ingrediënten bij elk product.

Hoe zit het met het aantal calorieën in Food2Smile-producten?

We kiezen voor 1 persoonporties en geen chips in mega familiezakken.

In de Food2Smile-visie zou een tussendoortje niet meer dan 100 Kcal moeten bevatten.

De snoepjes die we leveren bevatten minder dan 0,5 Kcal per stuk. Onze chips blijven onder de 100 Kcal per zakje en onze Crunchies (Appelbolletjes) hebben slechts 78 Kcal per zakje. Dat maakt snacken een stuk verantwoorder. Zeker als je weet dat bijvoorbeeld een ‘normaal’ zakje chips al snel 40% MEER calorieën bevatten!

En hoe zit het met de vetten in Food2Smile-producten?

Daar letten we ook scherp op. Geen of het allerminst mogelijke aan verzadigd vet. En van ‘transvetten’ zijn we al helemaal wars. Verschillende koekjes zijn door ons niet geselecteerd omdat ze door dat gebrek aan die vetten niet lekker genoeg waren. In onze Cookies vind je dus geen transvetten.

Zijn Food2Smile-producten biologisch?

Nee, onze producten zijn niet biologisch. Een voorbeeld: biologische rietsuiker is nog altijd suiker. Wij geven de voorkeur aan zo min mogelijk toegevoegde suikers in onze producten.

Zijn Food2Smile-producten geschikt voor vegetariërs of veganisten?

Meestal wel. Ook hier: kijk bij het gewenste product en je vindt die informatie duidelijk vermeld.

Kan ik Food2Smile een vraag, opmerking of idee sturen?

Graag! We zijn steeds bezig om ons aanbod van producten te verbeteren. We hebben graag opbouwend commentaar of creatieve ideeen waar we anderen weer van kunnen laten meeprofiteren. Dus kom maar op!
Dat kan via miriam@food2smile.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

*Emailadres: