Een wereld zonder obesitas of overgewicht

Dat is waar wij een bijdrage aan willen leveren. Dit doen wij door je bewust te laten worden van een gezonde leefstijl en je gezondere alternatieven aan te bieden.  Vervolgens is de keuze aan jou!

Food2Smile levert een bijdrage aan het terugdringen van overgewicht en obesitas.

Dit doen wij door kinderen en volwassen bewust te maken van een gezonde leefstijl en het terugdringen van het gebruik van suiker. Food2Smile is namelijk van mening dat overgewicht en obesitas is toegenomen door o.a. het overmatig gebruik van suiker. Daarom gaat Food2Smile het gevecht aan tegen de suikerkaai.

Food2Smile zorgt er voor dat jij guilt-free van jouw snoep- en snackmomenten kan genieten.

Wij zijn continu bezig om meer suikervrije snoep- en snackproducten zonder rode E-nummers te ontwikkelen zodat we deze producten als een gezonder alternatief kunnen aanbieden.


Waarom Suikervrij? Overmatig Suiker gebruik leidt tot:

  • overgewicht en obesitas
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • nierziekten
  • diabetes
  • gewrichtsaandoeningen (jicht)
  • vette lever
  • stijging van triglyceridengehalte
  • stijging van LDL-cholesterol

Food2Smile is een Social Enterprise!

Food2Smile is geboren vanuit de missie om overgewicht en obesitas terug te dringen. Dat zijn maatschappelijke doelen en daar hoort een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen bij. Geen loze woorden maar echte daden. Wij doen dat zo:

 

Lid Social Enterprise

Wij zijn lid van Social Enterprise. Een organisatie die ons inspireert, waar we gelijk gestemde ontmoeten en waar we obstakels en successen kunnen bespreken.

 

Co-Packer

Wij laten onze producten voor een groot deel inpakken bij Plurijn, een organisatie waar mensen wonen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zijn trots op het werk in ‘hun’ snoepfabriek met alle vrolijke kleurtjes en  wij zijn blij met de arbeidsvreugde die wij bij hen zien en de goede kwaliteit die geleverd wordt.

Team

In ons team is plaats voor mensen die anders wellicht minder snel een baan zouden vinden. Waar nodig geven we net die persoonlijke aandacht die het mogelijk maakt om ondanks  ‘issues’ gewoon lekker te kunnen werken en zo mee te draaien in het arbeidsproces.

Pluryn

De cliënten van zorgcentrum Plurijn hebben een afstand tot de arbeidsmarkt maar inpakken dat ze kunnen! Ze zijn een verlengstuk van ons team met de een die het sealapparaat kan bedienen, een ander die de zakjes op een blad legt met 24 vakjes zodat ze zonder dat ze tot 24 kunnen tellen toch met zekerheid 24 zakjes in de doos pakken. Ze zijn heel trots op hún snoepfabriek en als ze de PLUS bezoeken in Beekbergen gaan ze altijd even langs het snoepvak om te zien hoe hún zakjes erbij staan.

Het Voedingscentrum

Sommige van onze producten staan op de Inspiratielijst van het Voedingscentrum. Deze lijst geeft school-, sport- en bedrijfskantines richting bij het kiezen van producten die de gezondere varianten zijn.

 

JoGG (Jongeren op Gezond Gewicht)

Wij zijn Akkoordpartner bij hen en praten in die hoedanigheid mee over het te voeren beleid.

 

”Eindelijk kan ik mijn kinderen iets lekkers trakteren zonder er een vervelend gevoel aan over te houden”

”Zo fijn dat ik mijn neefje die allegisch is voor ei en pinda nu een heerlijk alternatief kan bieden op verjaardagen”

”Zo fijn dat ik mijn neefje die allegisch is voor ei en pinda nu een heerlijk alternatief kan bieden op verjaardagen”

”Onze kleinkinderen vinden de Food2Smile snoepjes, chips en lollies heerrrrlijk! Je voelt je als grootouders niet zo schuldig om deze verwennerij te geven”