Je kent de themaweken van Lidl. Een week lang speciale Spaanse, Italiaanse of Griekse artikelen in de winkel die ze anders niet verkopen. Deze week tapt Lidl uit een ander vaatje: een innovatieve week met de titel: Future Goods. Voedsel van de toekomst, artikelen die ons boodschappenmandje van de toekomst weergeven. Bijna een jaar geleden deed Lidl hiervoor een oproep om producten aan te melden. ‘Er is massaal gehoor aan gegeven, maar we hebben na diverse pitch rondes uiteindelijk 12 leveranciers gekozen die schapruimte hebben gekregen in deze thema week’, vertelt Erik van den Hoogen, hoofdinkoper van Lidl Nederland.

‘oude’ headers

We zijn trots dat onze producten alle fases van screening hebben gehaald en we vanaf donderdag 27 juni, voor één week,  in de schappen van álle 426 Lidl winkels in Nederland liggen en we zo landelijke bekendheid krijgen. We kunnen ons echtere ook voorstellen dat onze huidige afnemers misschien wat vraagtekens plaatsen: Lidl verkoopt immers geen A-merken. Food2Smile ziet zichzelf wel als zodanig; vooral door de hoge kwaliteit. Daarom ook een toelichting op de producten die we hebben geleverd:

  • Chips: Salt & Pepper en Paprika. We leveren Lidl de u bekende verpakkingen: de glossy grijze en blauwe zakjes. Binnenkort gaan wij over op een geheel nieuwe stijl en met de voorraad die Lidl nu heeft gekocht kunnen wij sneller over op de nieuwe verpakkingen.
  • Snoep: Colaflesjes & Gummiebeertjes. De voor elke consument meest herkenbare snoepjes maar dan veel gezonder. De ‘oude’ headers met grappige figuurtjes, gaan verdwijnen. De nieuwe verpakkingslijn schrapt alles wat richting kindermarketing zou kunnen neigen.

Kortom Lidl geeft ons een week lang kans op naamsbekendheid en de orders hebben ons geholpen naar een snellere overgang tot onze nieuwe huisstijl.

ps. Wist je dat Gezond & Wel al de nieuwe verpakkingen heeft staan? Bekijk hier waar je deze kan vinden.

 
Dit zijn de verpakkingen die bij de Lidl liggen.

Dit zijn de nieuwe verpakkingen.

Heb je vragen over deze actie, de producten of andere zaken, neem contact op Miriam Bouwens. Miriam@food2smile.nl