Op werkdagen vóór 15 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-

Begonnen we afgelopen nieuwsbrief nog met de tekst dat we in een wervelwind zaten, nou die gaat nog steeds als een dolle te keer! Nieuwe klanten, nieuwe partners, nieuwe producten, verviervoudiging van orders, een vendingmachine die enthousiast wordt ontvangen door de markt, inspirerende events en enthousiaste reacties van consumenten. Hier doen we het toch allemaal voor!

Food&Drinks2Smile de eerste plaatsingen!
Food&Drinks2Smile die wij hebben ontwikkeld met onze partners Vendingland en Vrumona. In deze nieuwsbrief kunnen we vertellen dat eerste plaatsingen een feit zijn en wat zijn we hier ontzettend trots op zijn! Nu kunnen nog meer mensen op een laagdrempelige manier een verantwoorde keuze maken. In Emmen komen we in het nieuwe schooljaar op 2 locaties van het Carmel college. Via Van de Mheen Foodservices komen we op maar liefst 6 locaties, waaronder bij Flevonice, waar woensdag 5 juli de aftrap was. Maar ook een vestiging van supermarkt PLUS maakt zich hard voor een verantwoorder aanbod, niet alleen in zijn winkel maar ook bij de entree. Zo zie je maar weer dat een idee van 3 partijen binnen paar maanden gerealiseerd kan worden!

Interesse in de Food&Drinks2Smile vendingmachine in jouw bedrijf, pretpark, sportschool, school, ziekenhuis of…. Neem dan contact op met miriam@food2smile.nl

Steeds meer verantwoord aanbod in Leisure tak
De leisure tak bleef langer achter op het gebied van een gezonder aanbod. Dit blijkt uit onderzoek dat adviesbureau Schuttelaar & Partners heeft uitgevoerd onder 31 attractieparken en dierentuinen. Een inventarisatie van menukaarten leert dat deze vooral vette, zoute en zoete lunchgerechten aanprijzen. Schuttelaar & Partners is de trekker van het initiatief Taskforce Gezond Uit. De deelnemers aan deze Taskforce Gezond Uit spreken in een pledge af dat ze zich gaan inzetten voor gezond eten, ook tijdens een dagje uit. Wij vinden dit een ontzettend goed initiatief, want kom op, het is toch niet meer dan logisch dat je tijdens een dagje uit kunt kiezen voor een verantwoord alternatief! Wij zijn er al langer van overtuigd dat het ook in de Leisure tak anders kan en wij liggen dan ook al bij meerdere mooie partijen zoals de Apenheul en de Pyramide van Austerlitz. Indoor speeltuinen nemen ook een belangrijk deel in de van de Leisure tak. Wij zijn dan ook erg blij dat Ballorig ervoor gekozen heeft om een testperiode op locatie Hoorn te beginnen met ons. Met maar liefst 38 vestigingen in Nederland kunnen wij natuurlijk heel veel impact hebben als het straks wellicht op al deze locaties ligt.

Ledenevent Social Enterprise
Donderdag 28 juni was het jaarlijkse ledenevent van Social Enterprise NL en Food2Smile was daar als lid uiteraard bij aanwezig. Social Enterprise NL verbindt sociaal ondernemers die het anders doen, die werken naar een inclusieve en circulaire economie waar voor iedereen winst wordt gecreëerd. Het is een community van gelijkgestemden, diverse ondersteunende programma’s en ze zorgen voor meer erkenning en herkenning van de social enterprise sector en pleiten voor een gunstiger ondernemingsklimaat. Want meer groei betekent meer impact! Ruim 110 social enterprises waren bijeen gekomen op de inspirerende locatie Blijburg. Naast een boel nieuwtje over Social Enterpise NL en de sector, ook meer over de Code Sociaal Ondernemen. De Code is ervoor bedoeld om social enterprises te toetsen of ze voldoen aan alle principes van het sociaal ondernemen. Daarnaast boeiende break-out sessies waaronder de heren van Dopper en Mr. Jones tea die ons vertelden hoe ze de sprong naar het buitenland hadden gewaagd, geborrel, een inspiratie sessie op het water en geredde heerlijke hapjes. Wat fijn om bij deze club mensen te mogen horen!

Sociale partners
We zijn erg blij dat we kunnen vertellen dat we een nieuwe logistieke partner hebben gevonden. En niet zomaar één! Chain Logistics is een commercieel logistiek bedrijf dat sinds 2000 bestaat. Ze zijn echter verre van een stereotype logistieke organisatie. Naast professionaliteit hechten zij ook veel waarde aan de sociale kant van ondernemen. Zij zijn een trotse sociale onderneming dat mens en middel respecteert. Investeren in haar medewerkers zien zij dan ook als een must. Ze zijn dan ook niet voor niets, net als wij, lid van Social Enterprise NL. We hopen dat we steeds meer van dit soort mooie partners aan ons kunnen verbinden.

 JoGG event in Biddinghuizen
Gisteren was Food2Smile aanwezig bij de JoGG-Buitenspeeldag bij Flevonice. Het was de tweede regionale Jongeren Op Gezond Gewicht-buitenspeeldag voor kinderen uit de regio Noord-Veluwe. Net als vorig jaar stond de middag in het teken van bewegen, spelen en veel lol voor groep 6 tot en met 8 van de basisschool.

De buitenspeeldag hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt gehouden door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Onder de slogan ‘Natúúrlijk samen spelen!’ heeft JOGG vorig jaar voor het eerst een buitenspeeldag bij Flevonice verzorgd, waar ruim honderd kinderen met ouder aan hebben meegedaan. Daarnaast onthuldden wij de Food&Drinks2Smile verantwoorde vendingmachine en lieten we alle aanwezigen ons lekkers proeven!

Inspiratielijst Gezonde Schoolkantine: weer 3 nieuwe producten erbij
Per 1 juli staan we met 3 nieuwe op de Inspiratielijst van de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum heeft deze lijst gemaakt met voorbeelden van voedingsmiddelen, snoep, drinken en snacks waarmee je een gezondere keus maakt. Veel cateraars en scholen gebruiken deze lijst als leidraad bij hun inkoop. We zijn dan ook erg blij dat de 20 grams portion control zakjes van de gummybears en colabottles erop staan, maar ook onze nieuwste aanwinst de marshmallows.

Zegt u het maar – product in nieuwe verpakking
De bekende Fruitfingers hebben we in een nieuw jasje gestoken. Naast de uitdeelzakken met 6 minizakjes hebben we nu cellofaanzakjes met 30 gram fruitfingers met een vrolijke headercard. Verkrijgbaar in de smaken appel en aardbei. De 30 grams zakjes vallen onder de 100 calorieen en voldoen daarmee aan de richtlijnen van de Gezonde Schoolkantine. Je zult hem daarom ook terugvinden in de Food&Drinks2Smile vendingmachine!

Daarnaast hebben we 2 nieuwe smaken kandies. Super lekker voor zo maar ook heel erg geschikt voor de feestdagen. De smaken zijn Spicy Kaneel en Munt Toffee. Spicy kaneel smaakt een beetje naar de kruiden van Chai thee of zoals de jongere generatie hier op kantoor het wel noemt: de jawbreakers. Munt Toffee is een heel heerlijke combinatie van het romige van toffee en het frisse van munt. We zijn ervan overtuigd dat deze twee verrassende smaken het heel goed gaan doen in de markt.
Zoals je ziet hebben we niet stil gezeten! Tot over 6 weken met meer nieuws.