Dachten we dat het eerste kwartaal al een wervelwind was, hebben we het nog eens niet over afgelopen weken gehad! Deze stonden in het teken van nieuwe samenwerkingen, nieuwe producten, nieuwe klanten, buitenlandse bezoekjes en orders vér buiten onze landsgrenzen. Hadden we al niet een lach van oor tot oor, dan is hij nu nog breder geworden. We zetten even alle nieuwtjes uiteen.

Eindelijk! Eerste gezonde vendingmachine
Vanuit onze tenen kunnen we roepen, JA! We hebben een échte verantwoorde vendingmachine ontwikkeld en die hebben we afgelopen zaterdag in winkelcentrum Roselaar in Roosendaal aan het publiek gepresenteerd. Deze vendingmachine hebben we niet alleen ontwikkeld, maar met 2 fantastische partners, Vendingland en Vrumona die hetzelfde doel nastreven als wij, namelijk een verantwoorde keus aanbieden voor het snoep-, snack- en drinkmoment. Eén vendingmachine met alleen verantwoorde keus in snoep, snacks en frisdrank! Tot nu toe bleef het aanbod in vendingmachines zwaar achter bij die ontwikkelingen en dat terwijl steeds meer scholen en sportkantines gaan voor de certificering van het Voedingscentrum voor de Gezonde School of Sportkantine. Het moet toch anders kunnen dachten wij, we sloegen de handen ineen en ontwikkelden een vendingmachine met een aanbod dat wél past bij deze tijd.

Interesse in de Food&Drinks2Smile vendingmachine in jouw bedrijf, pretpark, sportschool, school, ziekenhuis of…. Neem dan contact op met miriam@food2smile.nl

Nieuwe klanten én nog verder internationaal!

We mogen weer een boel nieuwe organisaties tot ons klantenbestand rekenen, zoals Vendingland, Van de Mheen/Horesca, Haven Ziekenhuis, MoMs Healthyfoodblog, Dieetwebshop, Suikervrijwebshop, Candyonline, Smits Boerderijwinkel, Scoolcompany en Hilfertsheem scholengemeenschap.

In België zijn ook erg enthousiast over onze producten daar gaat de salesforce van Bicobel voor ons op pad!

Maar waar we nu echt enthousiast over zijn is dat het niet alleen bij België blijft, want we zijn druk bezig met diverse mooie aanvragen uit het Midden Oosten. Via Delifood zijn al een paar orders naar het Midden Oosten vertrokken. Wel heel bijzonder om jouw product daar in het schap te zien staan!

Maar wie weet binnenkort ook in UK, Duitsland, Italië en Portugal!

Food2Smile; niet purse, maar purpose

Niet alleen intern, maar ook daarbuiten zoeken wij partners die mensen een kans geven. Sinds kort hebben wij onze logistieke activiteiten overgebracht naar De Risse Groep in Weert. Deze organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een netwerkorganisatie die zich richt op het bieden van kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij halen zij het beste in mensen naar boven. Zij begeleiden hen bij de specifieke ontwikkeling van hun mogelijkheden, talenten en ambities en werken hierbij samen met veel partners in de regio. Op deze manier is Risse Groep succesvol in het bieden van passende werkplekken voor deze doelgroep, in onze eigen leerwerkbedrijven en bij de bedrijven uit ons netwerk. Als social enterprise spreekt het ons ontzettend aan om met deze club mensen samen te mogen werken, het is een betrokken en bevlogen club mensen. Zo snijdt het mes aan twee kanten, wij een fijne partner in onze logistieke activiteiten, zij een nieuwe partij waardoor zij meer mensen kunnen voorzien van een passende werkplek.

Inspiratielijst Gezonde Schoolkantine

We staan al enige tijd op de Inspiratielijst van de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. Steeds meer scholen willen een gezonde school zijn. Daarbij hoort natuurlijk ook aandacht voor het aanbod van eten en drinken op school. Door de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken, kiezen de leerlingen/studenten eerder voor lekker en gezond. Daarom heeft het Voedingscentrum een lijst gemaakt met voorbeelden van voedingsmiddelen, snoep, drinken en snacks waarmee je die gezondere keus maakt. We stonden hier al op met de crunchies, fruitfingers en popped chips. Maar vanaf 1 juli staan ook onze 20 grams portion control zakjes erop van de gummybears, colabottles, dropsticks drop en dropsticks kersen. Ook onze nieuwste aanwinst de marshmallow staat per 1 juli erop.

Voeding in de Zorg Antwerpen, 10 mei a.s.

Op 10 mei was Food2Smile uitgenodigd bij het ‘Voeding in de Zorg’ in Antwerpen. Het event was bedoeld voor Nederlandse ondernemers, actief op het terrein van gezonde voeding. Het project werd georganiseerd door psps export & investment services i.s.m. de Nederlandse Ambassade in Brussel. Het doel van het event was om de Nederlandse bedrijven, die over het algemeen verder zijn op het vlak van gezonde voeding dan de Belgische branchegenoten, in contact te brengen met de Belgische zorgsector. Wij zijn natuurlijk heel trots dat wij ons daar mochten presenteren en uiteraard ging de Food&Drinks2Smile mee!

Kids Event bij PLUS Klazienaveen

Op 26 maart jongstleden organiseerde Jos Fischer van PLUS Fischer een Kinderfestival in een grote feesttent in Klazienaveen. Dit deed hij in samenwerking met sportverenigingen, kleuteropvang en de muziekschool. Er was van alles te beleven zoals spelletje, een disco, een rodeo stier en een groot springkussen. In de regio komt vrij veel overgewicht voor en Jos maakt zich erg had in de regio om verantwoorde voeding te stimuleren. Hij had Food2Smile uitgenodigd zodat bezoekers kennis konden maken met onze producten. We kregen leuke reacties ook van mensen van omliggende gemeenten die op zoek waren naar verantwoorde tussendoortjes. PLUS is een fijne samenwerkingspartner, daarom zetten wij graag een extra stapje om franchisenemers te helpen verantwoord snoep en snacks te promoten onder hun klanten.

Zegt u het maar – u roept, wij maken nieuwe producten

En toen viel afgelopen week het doosje op de mat waar we zo naar uitkeken! Als kinderen op kerstochtend stonden we om het doosje heen toen het werd open gemaakt en daarna een boel oh’s en ah’s! Want wat is hij leuk onze Marshmallow verpakking, we zijn dan ook heel trots op onze stagiair Martijn die hem maakte. Dit meest veelzijdige en populaire snoepje zit normaal gesproken bomvol suiker, dit moet toch anders kunnen dachten we, dus gingen we op zoek naar de ideale ingrediënten. En Joepie, het is gelukt, we vinden hem eigenlijk zelfs nog lekkerder dan het origineel. Even alle feiten op een rij over de Food2Smile marshmallows:

• Slechts 4,7 calorieën per snoepje
• Suikervrij
• Lactosevrij
• Glutenvrij
• Vetvrij
• Alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen

Onze klanten merkten ook onze nieuwste aanwinst op, de bestellingen kwamen al meteen binnen. Maar jah ze zijn dan ook errug lekker! En in de volgende nieuwsbrief ook meer over de Smile Chocobars.

Zoals je ziet hebben we niet stil gezeten! Tot over 6 weken met meer nieuws.